Óriási raktárkészlet
Leírás
A gyártó családi vállalkozás 1985 óta készít pacal és lampredotto termékeket, illetve néhány speciális toszkán fogást.
Összetevők: szarvasmarha hús 80%, vörösbor (szulfitot tartalmaz), paradicsom pép, fokhagyma, duplán koncentrált paradicsompüré, só, fekete bors 0,2%, egész bors 0,1%. Felbontás után hűtőszekrényben tartandó (4°C) és 3 napon belül elfogyasztandó. Származás: Olaszország.
Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 525kj (124kcal) Fehérje: 20g, Zsír:3,0g amelyből telített zsírsavak:1,4g, Rostok: <0,5g Szénhidrát:3,8g amelyből cukrok:0,8g, Só:1,1g.
Elkészítés: mikrohullámú sütőben, vagy serpenyőben melegítse fel és a megfelelő körettel tálalja.
Nettó tömeg: 480g
Érdekesség
A zseniális Brunelleschi mesternek nem csak a firenzei dóm világhírű kupoláját köszönhetjük, de állítólag ezt az ételt is. Ugyanis a kupola építése során a munkásainak egy egyszerűen elkészíthető, ám nagyobb kalóriát biztosító ételt szeretett volna adni. Így született meg ez az egyszerű, ám finom vörösboros marhahús étel, amit este a kerámiaégetés során használt kemencébe tettek be, s másnap reggelre el is készült. Így ennek az ételnek ez eredete az 1400-as évek elejére nyúlik vissza. Amennyiben a mester a borstól is nagyobb munkabírást remélt, hát egész bors van benne rendesen! Viszont maga a hús nagyon puha, szinte olvad a szájban.
Szokott Ön befőzni?
Ez az étel nagyon jó minőségű WECK gyártmányú üvegben van tartósítva. Ha Ön szokott befőzni, ki ne dobja az üvegeket! Óriási előnye ennek az üvegnek, hogy nagyon vastag, s mivel a tető is üvegből van, ellentétben a fémtetős befőttes üvegekkel, ezek korlát nélkül újra felhasználhatók. Ha meg kellene vásárolnia, az üveg, a tető, a gumizár és a fém zár ára összesen minimum 600 Ft körül van. A neten érdemes egy kicsit utána nézni hogy "működik" az eltevés Weck üvegben.